25.09.2010
Pytanie o eksploatację instalacji.

Instalacja gazowa w ogóle się nie załącza

samochód: Renault Mégane 1999 r. | 16V
typ instalacji: wtrysk gazu, sekwencyjna

Pytanie

Witam serdecznie,Niedawno zainstalowałem w swojej Megance instalację sekwencyjną Solaris. Muszę przyznać, że byłem bardzo zadowolony z jej funkcjonowania (praktycznie brak różnicy pomiędzy pracą na benzynie i na gazie) do dnia wczorajszego. Po powrocie z pracy postanowiłem wybrać się jeszcze do sklepu. Auto owszem odpaliło, ale jechałem cały czas na benzynie. Kontroli poziomu gazu powinny migać i po przejściu na gaz pokazać przybliżony poziom gazu w zbiorniku, jednak one w ogóle się nie zapaliły. Tak jakby instalacja została wyłączona. Dodam, że na bezynie auto jeździ bez zarzutu. Sprawdziłem oczywiście dwa bezpieczniki, są ok. Instalacja jest na szczęście na gwarancji, ale być może przyczyna jest jakaś błaha i nie warto jechać z nią do gazownika. Instalację mam raptem 2 tygodnie więc dopiero ją poznaje. Co może być przyczyną takiego stanu, czy to możliwe, że padł mi komputer?

Praktyk:

Jeżeli po wyjęciu bezpieczników i ich ponownym założeniu naciskanie przełącznika "gaz benzyna" nie przynosi efektu, to niestety możliwości postawienia diagnozy bez podłączenia pod komputer są wyczerpane. Tak więc obawiam się, że nie obejdzie się bez wizyty w warsztacie montującym.




Ekologiczne oszczędzanie dzięki LPG

Ładowanie video...




gazeo.pl 2007-2017 Wszelkie prawa zastrzeżone. Korzystanie z portalu oznacza akceptację Regulaminu.