10.05.2012
Pytanie o eksploatację instalacji.

Problemy z działaniem instalacji

samochód: Daewoo Lanos 1994 r. | 16V
instalacja: Bedini
typ instalacji: zwykła, podciśnieniowa
reduktor: Bedini

Pytanie

Witam,
Od 2001 roku posiadam Lanosa sedana, rok produkcji 2000, nabyłem go w salonie z zamontowaną oryginalnie instalacją LPG Bedini. Do chwili obecnej regenerowany parownik \"zestaw naprawczy\", wymieniany silnik krokowy jak też jeżdżone na ręcznym zaworze zamiast silnika krokowego. Od jakiegoś czasu instalacja działa jak chce, załączy się i jedzie normalnie, załączy się i zaraz gaśnie, załączy się i szarpie tak jakby nie dostawała gazu - to znaczy najpierw hamowanie silnikiem po czym zaskakuje i szarpie do przodu, po prostu nie ma reguły i nie wiadomo kiedy mi zgaśnie. Bywa też tak, że spadają obroty do zera, po czym zaczynają ponownie bardzo powoli wzrastać. Zdemontowałem silnik krokowy i przeszedłem na zawór ręczny tym nie mniej rzadziej ale silnik gasł. Wymieniłem sondę Lambda bo jak się okazało miałem uszkodzoną, założyłem silnik krokowy sytuacja nadal jest taka sama jak powyżej . Może by mi Pan coś doradził.

Praktyk:

Jeżeli objawy występowały nawet przy zdemontowaniu silnika krokowego i zastąpieniu go registrem, sugerować to może problemy z "mechaniką" instalacji LPG np. przestawiony mikser w rurze dolotowej, usterkę reduktora lub problemy z działaniem elektrozaworów gazowych.




Ekologiczne oszczędzanie dzięki LPG

Ładowanie video...




gazeo.pl 2007-2017 Wszelkie prawa zastrzeżone. Korzystanie z portalu oznacza akceptację Regulaminu.