1

Odp: Hyundai i30 z silnikiem 1.4

Z tego co się orientuję, to Hyundai Polska "toleruje" tylko i wyłącznie BRC. I to nie wszyscy dealerzy. Zorientujcie się co i jak z podtrzymaniem gwarancji po zgazowaniu auta.

2

I przede wszystkim taniej  :grin:

3

czesio napisał/a:

to Hyundai Polska "toleruje" tylko i wyłącznie BRC. I to nie wszyscy dealerzy.

Jak toleruje HP to co dealerzy mają do gadania?
Gwarantem na pojazd jest HP, a nie dealer.

4

Bo może to być ich niezależna decyzja.

5

Kogo?

Za czy przeciw?

6

Dealerów Kia.

7

czesio napisał/a:

Dealerów Kia.

A co ma KIA do Hyundai Polska ? :grin:

OK, żartowałem.

Ale pokaż mi w Polsce Dealera (firmę) jakiejkolwiek marki, który ma uprawnienia do montażu LPG i jest na liście ITS.

Wszystkie te "fabryczne" instalacje są montowane POZA stacjami dealerskimi (vide inny wątek, w którym ASO Skody nie potrafi ustawić instalki LR i twierdzi że "ten typ tak ma"), a dealer bierze tylko "dolę" za przejęcie z warsztatu montującego uprawnień gwarancyjnych względem klienta za instalkę.

8

oj, "walnąłem się" lol miałem na myśli Hyundaia. :wink:

9

Co do gwarancji to jest jeszcze jedna strona - nikt Ci nie zabierze gwarancji niejako "automatycznie", na cały samochód. W razie jakiejkolwiek awarii mogącej być wynikiem złego montażu LPG, ASO z pewnością będzie starało się zepchnąć odpowiedzialność na lpg i odmówić (po konsultacji z HP) naprawy gwarancyjnej. Natomiast każdą usterkę niezwiązaną w żaden sposób z LPG będą usuwać w ramach gwarancji.

Mam podobny dylemat w 1,5 rocznym aveo - instalacja BRC w ASO kosztuje 4,5tys. zł, obecnie cena "promocyjna" 3970zł. Wszystko fajnie, tylko że taka instalacja w sieci czakramu montowana kosztuje od 2400 do 2700zł...

10

Ładnie zdzierają...