Temat: Wybór instalacji do samochodu ?
Planuje zakup samochodu dla żony Opel Astra 1.4 2011 r , proszę o pomoc w wyborze instalacji , cena nie ma znaczenia , ma być sprawna i żywotna .
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum gazeo.pl → Co zamontować Czy montować → Wybór instalacji do samochodu ?
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Planuje zakup samochodu dla żony Opel Astra 1.4 2011 r , proszę o pomoc w wyborze instalacji , cena nie ma znaczenia , ma być sprawna i żywotna .
Jeśli ten silnik to zwykły MPI to bez obaw możesz montować wtrysk gazu sekwencyjny. Polecam BRC sequent 24.11 instalacje te montowane są do nowych samochodów wielu marek.
Osobiście polecił bym Ci Lovato Smart , Włoska instalacja o bardzo dobrej renomie , od razu proponuje się rozejrzeć za dobrym gazownikiem który będzie zakładał instalacje , najlepiej autoryzowany serwis , ponieważ instalacje zakłada się na dłuższy czas a warto mieć spokojną głowę , i poprawnie zamontowaną instalację z którą nie będziemy jeździć co pare tysięcy na ustawianie .
A ja proponuję Staga lub LPG Tech`a.
1.4 jako takich wymagań dużych nie ma, kumpel kiedyś też gazował atrę i czytaliśmy o tych silnikach. On myślał o Stagu, a ja o BRC, ostatecznie zdecydował się na brc i teraz sobie chwali.
Ja Polecam Instalację Zenit Pro OBD Wtryskiwacze Hercules i reduktor Artic na Zenita jest 5 lat gwarancjii a jak zamontujesz W Warsztacie Ekspreckim to dodatkowo masz ogólnopolską gwarancje... tu masz link do strony, . http://ekspertlpg.pl (link usunięty)
[QUOTE=Michałek;n31454]1.4 jako takich wymagań dużych nie ma, kumpel kiedyś też gazował atrę i czytaliśmy o tych silnikach. On myślał o Stagu, a ja o BRC, ostatecznie zdecydował się na brc i teraz sobie chwali.[/QUOTE]
Też gdybym miał wybierać to postawiłbym na BRC tylko model Sequent 32 .
[QUOTE=czesio;n30934]A ja proponuję Staga lub LPG Tech`a.[/QUOTE]
dobry wybór,
dodatkowo
wtryskiwacze Barracuda lub Hana
reduktor AC R01 lub KME TUR
[QUOTE=rafcio;n31481]Ja Polecam Instalację Zenit Pro OBD Wtryskiwacze Hercules i reduktor Artic na Zenita jest 5 lat gwarancjii a jak zamontujesz W Warsztacie Ekspreckim to dodatkowo masz ogólnopolską gwarancje... tu masz link do strony, . http://ekspertlpg.pl (link usunięty)[/QUOTE]
Myślę że Zenit jest niezawodny - i na pewno z nim nie bedzie problemów. Tak więc też śmiało mogę polecić!
Michałek;n31454 napisał/a:1.4 jako takich wymagań dużych nie ma, kumpel kiedyś też gazował atrę i czytaliśmy o tych silnikach. On myślał o Stagu, a ja o BRC, ostatecznie zdecydował się na brc i teraz sobie chwali.
Też gdybym miał wybierać to postawiłbym na BRC tylko model Sequent 32 .
Ja wybrałem i jestem zadowolony. Wszystko pracuje bardzo dobrze, żadnych przygód.
U mnie jest Optima krajowego Alex i bardzo ją sobie chwalę, ma świetne komponenty - sprawdzone reduktory Shark czy wtryskiwacze Barracuda, samochód jeździ na niej dobrze, nie prycha. No i oczywiście ważne, by brać kompletną instalację, bo wtedy właśnie masz 100 % dopasowania i jazda będzie płynna.
Jaki model polecacie z marek z USA? Chcę sprowadzić pojazd i założyć instalację.
Ma znaczenie, na jakie auto postawię? Wiadomo - zależy mi też na tym, aby spalanie nie było bardzo wysokie, a koszt samej instalacji nie był też z kosmosu. Pomysły, sugestie?
Jaki model polecacie z marek z USA? Chcę sprowadzić pojazd i założyć instalację.
Ma znaczenie, na jakie auto postawię? Wiadomo - zależy mi też na tym, aby spalanie nie było bardzo wysokie, a koszt samej instalacji nie był też z kosmosu. Pomysły, sugestie?
Wybierz markę, model, silnik i wtedy będzie można doradzać
U mnie jest Optima krajowego Alex i bardzo ją sobie chwalę, ma świetne komponenty - sprawdzone reduktory Shark czy wtryskiwacze Barracuda, samochód jeździ na niej dobrze, nie prycha. No i oczywiście ważne, by brać kompletną instalację, bo wtedy właśnie masz 100 % dopasowania i jazda będzie płynna.
Prawda, Alex jest w porządku, też mam ich instalację i nie narzekam, wszystko działa jak powinno, samochód ją lubi. Ode mnie 10 na 10.
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum gazeo.pl → Co zamontować Czy montować → Wybór instalacji do samochodu ?
Forum oparte o PunBB, wspierane przez Informer Technologies, Inc