Odp: Honda accord VIII 2.4 201 KM 2008r - czy zagazować?
Witaj, jeśli instalacja jest założona zgodnie z sztuką i dobrze wyregulowana to działa bez zarzutu. Osobiście proponuję instalacje Vialle LPFI. Droga, ale działa bardzo dobrze.
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum gazeo.pl → Co zamontować Czy montować → Honda accord VIII 2.4 201 KM 2008r - czy zagazować?
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Witaj, jeśli instalacja jest założona zgodnie z sztuką i dobrze wyregulowana to działa bez zarzutu. Osobiście proponuję instalacje Vialle LPFI. Droga, ale działa bardzo dobrze.
Sam osobiście nie montuję instalacji ale mam z nimi częstą styczność z tytułu wykonywanej pracy. Tak jeździłem Hondą Accord 2,0 2008 z taka instalacją. Przejechane wg informacji właściciela ok 70tys km. Bez problemów.
Oczywiście że montować. Vialle, czyli wtrysk ciekły to ciekawy wariant, aczkolwiek w Polsce słabo z serwisem a zawodność tych instalacji jest znaczna z uwagi na bardzo brudny gaz na polskich stacjach (padają elektryczne pompy LPG).
Proponuję rozważyć wtrysk fazy lotnej któregoś z dobrych producentów, zwłaszcza naszych polskich. Osobiście (mając świadomość bardzo silnej konkurencji ze strony KME) proponuję Staga Qbox, wtryskiwacze Hana 2000 i reduktor Magic III, ale w tym aucie - w wersji BIG
W temacie pomp. Jak narazie, 3 auta, które mają założone taką instalację a właścicele nie zgłaszaja najmniejszych problemów. przebiegi rzędu 60-80tys km od montażu.
A ile tygodniowo odbierasz telefonów z pytaniami o padniętą pompę w Vialle?
Praktycznie żadnego.
No właśnie. A ja niemal w każdym tygodniu. Dlatego wchodzimy w serwisowanie vialle, forsa leży na ulicy :mrgreen:
Może w twoim regionie ta instalacja po prostu jest bardziej popularna?
Ja już się wypowiedziałem.
Osobiście wolałbym kupić auto bez instalacji i sam zlecił jej montaż.
to są jakieś stare, nie rozwijane systemy to co podesłałeś... nic dobrego, do Accorda bym tego nie wsadził nigdy, lepiej szukaj sztuki bez instalacji i zamontuj porządną :razz:
Po co, Kolego, pleciesz bzdury? Firma AEB, której produktem są sterowniki Elpigaz, jest również wykonawcą sterowników i oprogramowania dla BRC - pewnych "odcisków palców" programisty nie sposób przeoczyć i pomylić. Sądzisz, że rozwijają produkt konkurenta, zaniedbując swój? :mrgreen:
Dla jasności: choć nie uważam sterowników AEB za wyjątkowo ciekawe, BRC ze swoim stopniem zaawansowania nawet obok nich nie powinno stać. Zwłaszcza że w porównaniu z Elpigazem rozwijane jest dużo ślamazarniej i mniej skutecznie.
Rada ode mnie: jeśli koniecznie ten Accord miałby być kupiony, proponuję szczerze powyłączać w sofcie wszelkie korekty od wskazań OBD, bo czynią więcej szkody niż pożytku. Zwłaszcza w tak finezyjnie zarządzanym silniku, jak K20/K24. I drugie - założyłbym porządne wtryskiwacze, bo Elpigaz nie oferuje chyba nic ponad Matrixy, a najczęściej klony Valteka o nazwie Stella Verde.
Mmm, to ta ładna
. Osobiście polecam Staga Qbox+wtryski Hana, reduktor Lovato, ew AC R01 250.
Czy warto? Wszystko zależy ile km. przejeżdżasz.
...reduktor Lovato, ew AC R01 250.
...
Bez jaj. AC R-01 się psują na potęgę, wycofałem się całkowicie z ich używania.
A przy jakich przebiegach zauważyłeś "psucie się"?
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum gazeo.pl → Co zamontować Czy montować → Honda accord VIII 2.4 201 KM 2008r - czy zagazować?
Forum oparte o PunBB, wspierane przez Informer Technologies, Inc