Odp: Bmw E46
Jeśli wyboru miałbyś dokonać tylko pomiędzy tymi dwoma - bierz Landi Renzo.
Ja doradzę trzecią opcję - Stag 300-4 Plus,lub Premium. Zdecydowanie bardziej warto - taniej i tak samo dobrze, lub w przypadku Premium - wyraźnie lepiej.
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum gazeo.pl → Co zamontować Czy montować → Bmw E46
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Jeśli wyboru miałbyś dokonać tylko pomiędzy tymi dwoma - bierz Landi Renzo.
Ja doradzę trzecią opcję - Stag 300-4 Plus,lub Premium. Zdecydowanie bardziej warto - taniej i tak samo dobrze, lub w przypadku Premium - wyraźnie lepiej.
Jeżeli o mnie chodzi to na samym początku myślałem o instalacji Stag tylko że po wizytach w dwóch warsztatach instalujących tylko te instalacje tak żeby nie było że panowie chcieli zainstalować coś innego odradzono mi montaż tej instalacji
W pierwszym warsztacie gdy przyjechałem właściciel poprosił mechanika który stwierdził że do tego silnika nie będzie montował instalacji Stag ponieważ w tym silniku nie ma możliwości podpięcia czujnika podciśnienia dodając że już raz zamontowali taką instalację i to auto po prostu nie jeździ
Właściciel powiedział że jemu nie zależy na zarobku kosztem klienta i odradził mi montaż tej instalacji
To samo miało miejsce w drugim warsztacie
Dla mnie to ważne wypowiedzi ponieważ mały one podstawy praktyczne od osób które fizycznie założyły tą instalację do takiego auta
Dodam że po moich doświadczeniach z instalacją gazową w drugim aucie tj. falowanie obrotów, gaśnięcie, dziurach przy przejściu na benzynę, przestawianiu komputera Pb a instalacja sekwencyjna podchodzę do tego tematu jak do jeża.
Wychodzę z założenia że jeżeli nie widzisz różnicy to po co przepłacać tylko czy warto wchodzić do tej samej wody drugi raz
Rozumiem ostrożność w podejściu do tematu. Jednak wycofanie się z montażu Staga wynikało z niewiedzy mechaników. Prawdą jest,że podłączanie czujnika podciśnienia nic nie daje, bo wartość ciśnienia w kolektorze jest cały czas równa atmosferycznemu. Jednakże nie przeszkadza to w prawidłowym wystrojeniu instalacji Stag, o czym dobitnie świadczy kilka beemek z silnikami w systemie valvetronic, jakie zagazowaliśmy. Co prawda były to silniki V8 z rodziny N62, ale nie ma tu różnicy. Zasada jest taka sama.
Podejmę się zamontowania Staga Plus - i auto będzie chodzić, jak należy. Zresztą przecież gwarantuję to na piśmie.
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum gazeo.pl → Co zamontować Czy montować → Bmw E46
Forum oparte o PunBB, wspierane przez Informer Technologies, Inc