15.05.2009
Pytanie o eksploatację instalacji.

problem z lpg


Pytanie

WitamMam problem z lanosem 1.4 + lpg bedini II generacji. Mianowicie podczas przełączania na gaz za pierwszym razem po kilku godzinnym postoju samochód zawsze gaśnie nawet jak go rozgrzeję na benzynie do pełnej temperatury po kolejnym odpaleniu na benzynie i przełączeniu na gaz silnik pracuje normalnie. Czasami gaśnie również podczas jazdy na lpg gdy wyrzucam się na luz np. przy dojeżdżaniu do skrzyżowania , nie zawsze, ale dosyć często. Dodatko zauważyłem, że przybyło oleju w silniku i to dosyć dużo pomimo tego, że jeżdżę na lpg jest to z całą pewnością benzyna ponieważ płynu chłodzącego nie ubyło i wyraźnie czuć zapach benzyny na korku do oleju. Mierzone było sprężanie jest w porządku, reduktor wymieniony na nowy tomasetto, świece, przewody zapłonowe oraz filtr powietrza i gazowy nowy, wyczyszczona przepustnica, dolot powietrza szczelny. Silnik krokowy od powietrza wymieniony na nowy, od gazu również wymieniony na nowy, ale po jego wymianie samochód wogóle nie chciał pracować musiałem zastąpic go śrubą żeby dało się jeździć. Co może być przyczyną gaśnięcia, oraz przedostawania się benzyny do oleju? Pozdrawiam i z góry dziękuje za odpowiedź.

Praktyk:
Przyczyną gaśnięcia może być właśnie obecność benzyny w oleju. To z kolei spowodowane być może zbyt dużą dawką benzyny, bądź mechanicznym uszkodzeniem wtryskiwacza benzynowego.


Dobra instalacja - bezproblemowa eksploatacja

Ładowanie video...




gazeo.pl 2007-2017 Wszelkie prawa zastrzeżone. Korzystanie z portalu oznacza akceptację Regulaminu.